רישיון עסק מזון

רישיון עסק מזון

חולמים להקים מסעדה או בית קפה? לכל עסק מזון חשוב ביותר לבצע את הליך הוצאת רישיון עסק  על הצד הטוב ביותר. מדובר בתהליך עבודה הכולל התנהלות מורכבת מול גורמים בירוקרטים רבים.

בישראל כל עסק הקשור במזון, מחויב בהוצאת רישיון עסק מזון, כדי שיוכל לפעול באופן חוקי.

כיוון שפתיחת עסק מזון מצריכה ידע רב וצריך לדעת כיצד לפעול מול גופים בירוקרטיים כגון משרד הבריאות או הרשות המקומית, אנו חברת ביו CARE נלווה אותך לאורך כל התהליך כדי שתעבור אותו על הצד הטוב ביותר. חברת ביו CARE מודעת לקשיים שבעלי עסקים רבים נאלצים להתמודד עמם בעת התהליך ולכן אנו מספקים את ייעוץ וליווי המקצועי ביותר משלב תכנון העסק ועד קבלת הרישוי העסקי.

מכיוון שהרשויות רוצות להבטיח כי הסביבה בה מכינים את המזון או אורזים אותו, מתאימה לעסק וכי המוצרים, בהם משתמשים, אינם פגומים או מקולקלים, עסקי מזון נדרשים בבדיקות קפדניות מטעמם של משרד הבריאות, בדיקות תברואתיות ועוד. לכן גם תהליך הוצאת הרישוי העסקי הוא מורכב ודורש הרבה אישורים.

הוצאת רישוי עסקי, מראה ללקוחות שמדובר בבית עסק איכותי העומד בתקנים המחמירים של משרד הבריאות והאוכל המוגש בו ראוי ותקין עבורם.

 

תהליך הוצאת רישיון עסק מזון

לצורך קבלת רישוי עסקים, יש צורך בהגשת הבקשה לרישיון זה מהוועדה לרישוי עסקים, מטעמה של המועצה המקומית, בה ממוקם העסק. אל הבקשה לקבלת רישוי עסקים זה, יש לצרף את שרטוט העסק, את מידותיו המדויקות וכן סימון מיקומם של המתקנים הסניטריים וכן מערכות הניקוז השונות, את מיקום הרהיטים ועוד. בנוסף יש לעמוד בכל הקריטריונים השונים, אותם מציבה הרשות, וזאת לצד בדיקות של גופים שונים, כמו משרד הבריאות, מכבי האש, המשטרה ועוד.

בעלי עסקי מזון רבים אינם מודעים לבדיקות השונות, אותן ידרשו לעבור, ולכן נאלצים לעבור אותן מספר פעמים עד לקבלת רישיון העסק.

לכן מומלץ להיעזר בחברת ביו CARE שתעזור לך לעבור את הבדיקות ולהימנע מביצוע בדיקות חוזרות שעולות לא מעט ולוקחות זמן רב, אשר יכולים להיחסך בעזרת הכנה נכונה ומקצועית.

 

השלבים העיקריים הנדרשים:

  1. בדיקות מקדימות ברשויות המקומיות – כולל בחינת תוכניות היתר והיתרי בנייה.
  2. בחינה של עסק המזון בדרישות ותקני משרד הבריאות ותקני רישוי לעסקים. במידת הצורך, ישונו תוכניות העסק באופן שיתאים לדרישות החוק.
  3. הכנת תוכניות אדריכליות ותכנון המטבח בהתאם לפעילות בית העסק. בנוסף, נערוך פרשה טכנית המפרטת את סוג עסק המזון, הליכי עבודה מתוכננים, חומרי גלם ואופן אספקתם, וכן אופן העמידה בדרישות ותנאי תברואה.
  4. הגשת תוכניות למשרד הבריאות באזור בית העסק, בבקשה לקבלת חוות דעת מקדמית.
  5. משרד הבריאות יחזיר את התיקונים הנדרשים בתכנונו של בית העסק ואופן תפעולו.
  6. הגשת בקשה לקבלת רישיון העסק, אליה מצורפים כל התוכניות, האישורים והמסמכים הרלוונטיים.

 

 

 

מתי צריך רישיון עסק ומתי רישיון יצרן?

חשוב לציין כי לא כל עסק בתחום המזון מחויב להוציא רישיון יצרן. למעשה, החוק מבחין בין עסקים המכינים אוכל לצריכה על בסיס יומי במקומות כגון בתי אוכל ודוכני מזון, לבין עסקים כגון מפעלי מזון המייצרים מזון ומספקים אותו לצריכה מחוץ לגבולות העסק. כאשר מדובר מסעדה או מזנון, אין צורך להוציא רישיון יצרן. במקרה כזה יש להוציא רישיון עסק בלבד. לעומת זאת, עסקים המוציאים את האוכל מהמפעל בו הם מכינים אותו – מחויבים ברישיון יצרן. לצד מפעלי מזון, גם עסקים הלוקחים חלק בשרשרת המזון מחויבים בהוצאת רישיון יצרן, כמו למשל עסקים העוסקים בייצור, אריזה, שיווק, אחסון חומרי גלם לייצור.

 

למה חושב לקחת ליווי בתהליך

צוות המומחים שלנו בביו CARE  כולל מהנדסי מזון, מהנדסי תעשייה וניהול, מהנדסים אזרחיים, אדריכלים, ועוד, כולם מתמחים במתן פתרונות מקצועיים ייעודים לעסקים בענף המזון.

ברשותנו נמצא מאגר המידע שאספנו לאורך השנים בתחום רישיון עסק מזון ובו ריכוז החוקים, התקנות, הטפסים, המוסדות ואנשי הקשר הרלוונטיים להוצאת רישיון עסק. אנו עובדים בשיתוף פעולה מלא עם הרשויות ומשרד הבריאות. כחלק מעבודתנו, אנו מקבלים לידינו עדכונים שוטפים בנושא חקיקה ואכיפת חוקים בענף, הוראות והנחיות חדשות ועוד. כל זה מאפשר לנו לתת לך את המידע המקצועי האמין והעדכני ביותר ולסייע לך לצלוח את תהליך הנפקת רישוי העסק.

ביו CARE מספקת מגוון רחב של שירותים בתחום המזון:

  • תכנון מטבחים.
  • הוצאת רישוי עסקי.
  • הוצאת רישוי יצרן.
  • בדיקות מעבדות מזון.
  • ליווי תברואתי / ייעוץ מזון.
  • הדרכת עובדים.
  • ייעוץ תזונתי לצהרונים וגני ילדים.

 

נגישות

השאירו פרטים ונחזור בהקדם