ייעוץ תזונתי לצהרונים וגני ילדים

ייעוץ תזונתי לצהרונים וגני ילדים

גני הילדים הינם בפיקוח משרד החינוך והבריאות, צהרונים לעומת זאת – מופעלים על ידי גופים פרטיים או חברות בהעסקת העירייה והם אינם מפוקחים.

במקרים מסוימים בצהרונים יש פיקוח תברואי הנוגע לרמת ניקיון בעיקר, אך אין פיקוח תזונתי המספק מידע על הערכים התזונתיים המסופקים במזונות המוגשים לילדי הצהרון כגון: כמות וניקיון השמן, כמויות המלח והסוכר באוכל, אחוזי החלבון בקציצה ועוד ערכים תזונתיים המשפיעים לטובה או לרעה על גדילה תקינה בגילאי הגן.

ומה עם חשיבות הגיוון באכילת פירות וירקות? הכרת סוגי הקטניות? ווידוא כי התפריט המוצע לילדכם אכן מועשר בדגנים מלאים ודוגמאות רבות נוספות.

עם התקנות החדשות של משרד החינוך, בנוגע להזנה בגני הילדים ובצהרונים, החל מעבר לתפריט בריא יותר במסגרות, בהתאם להנחיות. לכן גני ילדים וצהרונים רבים, מגלים צורך חדש, לבניית תפריט בריא יותר בהתאם להנחיות, אך יחד עם זאת תפריט כזה שיהיה טעים מספיק לילדים ומקובל גם על כלל ההורים. משימה מאתגרת לעתים.

כבר שנים ידוע והוכח מחקרית הקשר בין תזונה בריאה ומגוונת בילדות, והרגלי אכילה נכונים, לבין מיצוי הפוטנציאל של גדילת הילדים, שמירה על הבריאות העכשווית שלהם ותזונה שתתמוך בהמשך התפתחותם.

כחברה המתמחה בתזונת ילדים, אנו מלווים מזה שנים גני ילדים וצהרוני בית ספר בתהליכי בניית תפריט גן ילדים או תפריט צהרון, וכן ליווי שנתי, על מנת להשריש את השינוי, להדריך את הצוותים המטפלים, לתת מענה לשאלות ובקשות ההורים, וכדי לעזור לילדים לאהוב את התזונה הבריאה.

המטרות שלנו הן:

– הארוחות המוגשות יהיו בריאות, מגוונות ויחד עם זאת טעימות.

– הילדים ייהנו מהארוחה ויסיימו אותה שבעים.

– האווירה בזמן האוכל תהיה נעימה וטובה ולא יהיה צורך בפרסים או כל תגמול אחר

על מנת לגרום לילדים לאכול.

– ההורים יהיו מרוצים מהמזון המוגש וגם שבעי רצון מאופן אכילת הילדים.

 

כיצד עושים זאת בפועל?

– אישור תפריט קיים בגן הילדים או בצהרון על ידי דיאטנית קלינית.

– בניית תפריט לגן ילדים/ תפריט לצהרון כזה שיעמוד בתקנות משרד החינוך.

– הדרכת הצוותים המטפלים או המאכילים.

– קשר עם ההורים ומענה לשאלות על התפריט המשתנה,

התמודדות עם התנגדויות של הורים שעולות לעתים.

– ליווי שנתי, על מנת לעבור את השינוי בצורה המוצלחת ביותר.

מהו חלקם של ההורים בחינוך לתזונה נכונה?

רוב ההורים מייחסים חשיבות רבה לאיכות האוכל המוגש במוסדות החינוך ובפרט בצהרונים: חלקם מקפידים באופן כללי על תזונת ילדיהם ומוטרדים מכך שהמזון בצהרון אולי לא עומד בסטנדרטים הרצויים, ואחרים מאמינים כי בצהרון הילד שלהם זוכה לאכול בריא ומזין כך שהם עצמם יכולים בבית להרפות ועדיין ליהנות ממצפון שקט.

כך או כך מעורבות הורית משמעותית הינה חיונית על מנת לעודד מעונות, גנים וצהרונים לעבור לתפריט בריא.

ראשית, כפי שיש לבחון בקפידה את רמת הבטיחות, את אופי התכנים ואת האווירה בכל גן, כך על הורים לתת את הדעת גם על איכותו של האוכל המוגש לילדים שיהיה מזין וגם טעים עבור הסועדים הצעירים. בדרך כלל התפריט מוצג בפני ההורים כבר בתחילת השנה, ולעתים אף מוגשת להם ארוחת "טעימות" המבוססת על מה שיאכלו ילדיהם לאורך השנה כולה.

בנוסף נדרשת דוגמה אישית: לא מעט גננות טוענות כי הורים מצפים מהן לגרום לילדים לאהוב ירקות, כשבבית עצמו כלל לא מוצגת האופציה הזו, או שהן נדרשות לחנך את הילד לתזונה בריאה ונכונה גם כשבבוקר הוא מופיע בגן ובידו חטיפים או ממתקים.

 

אנו בביו-CARE מאמינים כי השינוי מהתחיל מההורים ולא מחברת ההזנה שמעוניינת להוזיל עלויות.

קחו את האחריות לתזונה נבונה של ילדכם והעבירו אותה לידינו!

המטרה העיקרית היא לשים סוף לאכילה לא מאוזנת. הורים רבים היום מחפשים מוצא וגמילה מפרוסת השוקולד שבתפריט היומיומי. הידיעה מה טוב לאכול ומה לא – חשובה ובעלת השפעה רבה על ההרגלים התזונתיים של ילדינו בפרט ומשפחתנו בכלל. הקניית הרגלים נכונים תלווה את הילדים לאורך כל חייהם ותאפשר להם לחיות חיים בריאים ומאושרים יותר.

נגישות

השאירו פרטים ונחזור בהקדם