ייעוץ מזון

ייעוץ מזון

חשיבות יועץ מזון לעסק

עסקים בענף המזון מחויבים על פי חוק בשמירה על מספר עקרונות פעולה בכל הנוגע לנושא תברואת מזון המוגש על ידם לציבור הסועדים. עקרונות אלו חלים על כל סוגי העסקים בענף המזון, לרבות, עסקים בהם המזון מגיע מוכן לתחומי בית העסק ועסקים בהם המזון מיוצר ומוכן בבית העסק עצמו.

הבחירה ביועץ מזון לעסק מזון (עוד בשלב הרעיון), היא חשובה לאין שיעור. ישנן החלטות הרות גורל אשר בעל מקצוע מיומן ומקצועי צריך ליטול בהן חלק מהותי. לדוגמא יכול בעל העסק לאתר מקום אשר על פי דעתו עתיד להיות אידיאלי להקמת בית העסק, כשהלכה למעשה קיימים בו חסרונות מהותיים להצלחה עתידית לדוגמא המטבח קטן מדי, לא קיימת יציאה נוחה למחסנים, או לא קיימים כלל מחסנים ועוד. עיניים מקצועיות של יועץ מזון יצליחו לבחון את כל הפרמטרים החשובים להצלחת בית העסק ולהעניק פתרונות יצירתיים שעונים על צרכי בית העסק.

מה תפקידו של תברואן?

תברואן מוסמך, מפקח תברואה או טכנולוג מזון בעל השכלה וניסיון בתחום המזון עוסק בנושא של ליווי, ייעוץ והדרכה בכל מה שקשור לתפעול מטבח העסק.

תברואן מזון יאתר ויסדיר בעיות תברואתיות מול משרד הבריאות או גורמים אחרים. כמו כן, הוא ידע גם כיצד ואיך להתנהל מול אותם גורמים לצורך קבלת רישיון עסק ועד רישיון יצרן, אותם אישורים הדרושים להפעלת המטבח.

מפקח תברואה יבדוק את התנהלות העובדים, את הספקים ואת איכות המוצרים כמו גם את תשתיות הסניטציה במטבח ואת ההקפדה על הניקיון. כל זאת, בכדי לסייע לבית העסק בקבלת הרישיון והאישורים הנדרשים לפעולה, ומעבר לכך להיות תקני, בטיחותי ונקי לאורך כל הדרך.

על פי חוק רישוי עסקים, תשכ"ח-1968, ותקנות רישוי עסקים (הוראות כלליות), תשס"א-2000;כל גוף העוסק בייצור מזון ו/או בממכר מזון זקוקים לרישיון עסק על מנת לפעול. קבלת רישיון עסק מזון משרד הבריאות מעידה על כך שבית העסק או המפעל נבדקו ונמצאו עומדים בדרישות החוקים לעסקים הפועלים בתחום המזון. דרישות אלה מפורטות בעיקר בתקנות רישוי עסקים (תנאי תברואה נאותים לבתי אוכל) תשמ"ג-1983, חוק ההגנה על בריאות הציבור (מזון), תשע"ו-2015 , תקנות רישוי עסקים (תנאים תברואיים לעסקים לייצור מזון) תשל"ב-1972 ועוסקות בדרישות השונות מכל אחד מהגופים, על פי טיב עיסוקו.

כפי שניתן להבין מכמות התקנות והחוקים העוסקים בכך, מדובר ברשימה ארוכה ומורכבת של דרישות, אשר אי עמידה בהן מסכנת את העסק באי קבלת רישיון העסק שלו או חידוש, אשר בלעדיו, אין באפשרותו לפעול. יועץ בטיחות המזון הוא איש המקצוע המתאים ללוות את העסק מהאספקט הבריאותי שלו עד לקבלת רישיון העסק המיוחל.

 

איך שומרים על תברואה נכונה במטבח?

כל אחד ואחת מצוות המטבח מכיר ויודע את תפקידיו במטבח, בעזרת התוכנית המפורטת ובהתאם לניסיונו יכול להתחיל לתכנן את סדר העבודה שלו. עבודתו של השף הטבח, הקונדיטור, קצב, גריל-מן וכל אחד מצוות המטבח מתחילה יום או יומיים -שלושה מול דף המשימות בלוח העבודה.

  • היגיינה אישית, תכנון לבוש מתאים לאופי העבודה ועונות השנה.
  • הכרת התפריט ואופן ההכנה.
  • אזור עבודה במטבח.
  • כמויות.
  • מוצרים.
  • כלי עבודה מותאמים למטרה.
  • תכנון עבודה נכון ויעיל.

 

ליווי ע"י אנשי מקצוע

ביו-CARE יש צוות תברואנים בעלי ניסיון רב המכירים את החוקים וההנחיות העדכניות ביותר על מנת לבנות עסק לייצור או ממכר מזון, ישנה חשיבות נעלה בבחירת בית עסק שילווה את המקימים והיזמים עוד מהשלב הראשוני ועד השלב האחרון, בו נפתחות דלתות בית העסק והמוצרים מוצעים למכירה. ביו CARE הינה חברה מובילה בתחומה, ליוותה בעברה עסקים רבים, תוך הצמדת יועץ מזון בכל שלבי הקמת העסק. אם גם אתם מתכננים לפתוח עסק וזקוקים לשרות מקצועי ומיומן, צרו קשר ונשמח להעניק לכם מהידע והניסיון הרב אותו צברנו ברבות השנים. השרות מוענק לחברות קייטרינג, בתי מלונות, מפעלי מזון, אולמי שמחות, מסעדות, בתי קפה, וירידי מזון.

נגישות

השאירו פרטים ונחזור בהקדם