בדיקות מעבדה למזון

בדיקות מעבדה למזון

האם בדקת שחומרי הגלם שאיתם אתה עובד במסעדה תקינים ובטוחים למאכל?

כיום, הצרכנים מודעים יותר לבטיחות המזון. בישראל ומשרד הבריאות יש רגישות ואכיפה גבוהה בעניין עקב ההשלכות החמורות שעלולות להיגרם בעקבות מזון לקוי. כעת על עסקים לייצר מאכלים אמינים ובריאים יותר.מזון שלא אוחסן וטופל כראוי מכיל המון חיידקים ובקטריות המסכנים את בריאות הסועד.

בטיחות מזון

הרעיון של בטיחות מזון פירושו פשוט שמזון מוכן על פי השימוש בו הוא מיועד ואינו גורם לבעיה בריאותית כאשר הוא נצרך על ידי בני אדם. אבל כמובן שזה לא כל כך פשוט. בדיקות המזון מטרתם למנוע מגורמים פיזיים, כימיים וביולוגיים הגורמים למחלות הניתנות במזון. כאשר הכוונה למזון בטוח, מובן כי הכוונה היא למזונות שהם נקיים מקלקול וזיהום והם מתאימים למאכל אדם.

זיהומים יכולים להגיע במגוון דרכים, צורות ומינים ויכולים להימצא עוד בחומרי הגלם המובאים לכם על ידי ספקים שונים. הם יכולים להיווצר במטבח או במהלך הכנה של מאכל מסוים. האחראיות בתחום המזון קשורה ישירות למשווק החתום על המזון ולכן, האצבע תפנה אליו במקרים כאלו.

בכדי לא להיחשף לבעיות מהסוג הזה ובידיעה שישנם כל כך הרבה סיכונים, חשוב להיות מוכנים מבעוד מועד ולדעת להתמודד עם אותם הסיכונים בצורה הנכונה והטובה ביותר.

מה ניתן לאתר באמצעות בדיקות מעבדת מזון?

בדיקות מזון במעבדה מאפשרות לנו לגלות על קיומם של רעלנים במזון – קיום של סוגי רעלנים אשר יכולים להיות מסוכנים לאדם ומצויים בעיקר בתוצרת חקלאית ובמזון שאינו מעובד.

איתור גורמים אלרגניים – בעזרת בדיקות אלרגנים במזון, ניתן לגלות האם במזון מסוים קיימים רכיבים הנחשבים לגורמים אלרגניים ויכולים לפגוע באנשים האלרגיים אליהם במידה והם לא יוזהרו מפני קיומם.

חברת ביו-CARE מבצעת בדיקות במעבדה המוסמכת על ידי הרשויות להסמכת מעבדות במשרד הבריאות

במעבדה, מכשירים משוכללים מהמתקדמים ביותר בתחום. קיום הבדיקות במעבדה חיצונית מהווה יתרון משום שהבדיקות אינן תלויות ומספקות תשובות אמיתיות ומדוקדקות המקובלות על-ידי משרד הבריאות.

איזה סוגי מזון נדרשים לבדיקת מעבדה?

בדיקות מעבדה למזון הן בדיקות מקצועיות המיועדות לכל סוגי המזון, החל ממוצרי מזון טריים מן החי, דרך מוצרי מזון מעובדים ועד לפירות וירקות. בדיקות המעבדה מתבצעות למעשה לאחר פעולת דיגום מזון בהתאם לצרכי והיקפי הבדיקה.

למה יכול לגרום אכילת מזון לקוי?

אכילת מזון לקוי שלא נשמר ובושל בצורה נכונה עלול לגרום להרעלת מזון ותופעות מאוד לא נעימות. לכן מתבצעות בדיקות פתע למניעת המצבים האלה:

  1. כאבי בטן חדים.
  2. שלשולים.
  3. כאבי ראש.
  4. הקאות.
  5. לאובדן תיאבון.
  6. עייפות ותשישות.
  7. בחילות.
  8. כאבי שרירים.

 

למה ביו-CARE?

בביו-CARE הלקוחות חשובים לנו והם במרכז השיקולים שלנו, והדאגה העיקרית שלנו היא לענות על

הצרכים שלהם בצורה הטובה ביותר ובמהירות האפשרית, כל זאת באמצעות:

  • מומחים ואנשי מקצוע בעלי ניסיון.
  • מדענים זמינים כדי לפתור את הבעיות המאתגרות ביותר.
  • ביקורות שוטפות וקבועות כדי להבטיח שיפור מתמשך.

נתאים את הבדיקות עפ"י סוג המזון שבעסק שלך, ניקח דגימות למעבדה כחלק מתהליך הביקורת במקום שעורך יועץ התברואה. האבחון לפיו נקבע אילו דגימות נלקחות, נעשה על-פי סוג המטבח והתוצר שהוא מייצר. במקומות בהם המטבח מספק תוצרים המבוססים על מזון מן הים, הדגימות יהיו שונות מדגימות בבית ממכר אחר. הדגימות נלקחות ממוצרים וממשטחים בהתאם לדרישות המעודכנות ביותר של משרד הבריאות.

נגישות

השאירו פרטים ונחזור בהקדם